Over ons

Peter Masselink, architect en vader van Sverre*, Juliet en Imre* heeft 20 architecten gevraagd een poppenhuis te ontwerpen en bouwen. Alle architecten werd in 2016 gevraagd na te denken over het hebben van een energiestofwisselingsziekte en hoe een kind, zoals Sverre, met een dergelijke ziekte zou kunnen spelen. Wat zijn of haar belevingswereld is. Dat moest op een of andere manier tot uiting komen in het poppenhuis. De bijzondere poppenhuizen reizen sinds juli 2017 door Nederland. Ze hebben in bkkc in Tilburg, in Schunck in Heerlen, op de Dutch Design Week in Eindhoven en tijdens de Museumnacht in Arcam Amsterdam en in het Openbaar vervoer en Speelgoedmuseum in Doetinchem gestaan. In maart 2020 zouden ze worden geveild, toen uiteindelijk corona roet in het eten gooide.

Waar altijd de hoop was dat we Sverre, en daarmee kinderen zoals hij, ook letterlijk een podium zouden kunnen geven, werden we ingehaald door de tijd. Sverre overleed helaas 2 jaar geleden na een zware epileptische aanval en de complicaties daarvan.  Allemaal de gevolgen van zijn ziekte. Het maakte voor ons nog meer duidelijk dat een medicijn noodzakelijk is, voor al die kinderen na Sverre. Nu is er een nieuwe datum en zal de veiling een ode worden aan Sverre en Imre.

Op 18 mei 2024 zullen ze worden geveild tijdens het 2e The Art of Living event in het Autotron in Rosmalen. De opbrengsten komen ten goede aan Energy4all. Via hen zal onderzoek naar energiestofwisselingsziektes en het verder ontwikkelen van een medicijn worden ondersteund.