mei architects

Poppenhuis: poppetjeshuis
Meer weten: Ga naar de website

Mei architects and planners is een internationaal opererend architectenbureau met veel expertise op het gebied van herbestemming. Het werk van Mei architects and planners is veelvuldig gepubliceerd en bekroond.

Als ondernemend en kennisintensief bureau richt Mei zich op ontwikkeling en vernieuwing in de architectuur. Het bureau werd in 1994 opgericht door architect Robert Winkel en is gevestigd in Rotterdam. Mei is vooral bekend van herbestemmingsprojecten zoals het Jobsveem, De Fabriek en Fenix I in Rotterdam, en de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam. Ook heeft het bureau aansprekende nieuwbouwprojecten op zijn naam staan, zoals de Rotterdamse Schiecentrale 4B, woontoren De Verkenner in Utrecht en het nieuwe McDonald’s paviljoen aan de Coolsingel in Rotterdam. Daarnaast maakt Mei stedenbouwkundige ontwerpen, waaronder dynamische masterplannen voor Nantes, Londen en het Noorse Moss Verket.

Mei verdiept zich graag in zaken. De ontwerpers kennen de wet- en regelgeving als hun broekzak en Robert Winkel beschikt – als jarenlang lid van de Rotterdamse Commissie Welstand – over een rijke kennis van het Welstandsbeleid. Dit biedt een uitstekende basis voor de meest complexe projecten. Het is voor Mei vanzelfsprekend om in de geschiedenis te duiken om te komen tot natuurlijke vormen van vernieuwing, geïnspireerd op oorspronkelijke kwaliteiten. Van deze aanpak getuigt de grote variatie aan herbestemmingsprojecten, waaronder een reeks restauraties van Rijks- en Gemeentelijke monumenten. Voorbeelden zijn het Kaaspakhuis in Gouda, het Jobsveem in Rotterdam, de Brug der Zuchten in Schiedam en het vernieuwen van Rijksmonument de  Lijnbaan in Rotterdam.