hans van heeswijk

Poppenhuis: towerhouse
Meer weten: Ga naar de website

Wat is de vraag. Dat is waar iedere opdracht mee begint. Samen met opdrachtgevers neemt ons bureau graag de tijd om dat helder te formuleren voor we aan de slag gaan. Gevleid als we zijn dat de keus op ons is gevallen, willen we toch wel kritisch nagaan wat we van elkaar verwachten. Goede architectuur heeft behalve een bekwaam ontwerper ook een bevlogen opdrachtgever nodig om tot stand te komen.

Deze website toont voorbeelden daarvan. Een bont gezelschap van gemeentebesturen, woningcorporaties, bankdirecties, ontwikkelaars en particuliere opdrachtgevers ging u voor.

Wat is de werkwijze. Onlangs introduceerde een opdrachtgever ons na de selectie met een persbericht waarin stond:
Met Hans van Heeswijk is een architect benoemd met oog voor detail en met een goed en zakelijk werkend bureau achter zich.
Trots als we zijn op deze woorden, schept het tegelijk de verplichting alles op alles te zetten om ook de volgende opdrachtgever dat te laten zeggen. En vooral deze – na afloop.

Wij kunnen daarbij putten uit een ervaring sinds 1985 als zelfstandig ontwerpbureau met een breed werkterrein. Openbare gebouwen, kantoren, woningbouw, bruggen, interieur en productontwikkeling zijn de rubrieken van deze website. Daar is te zien en te lezen wat er dank zij geïnspireerd opdrachtgeverschap is te presteren.

Wat is het antwoord. Helderheid vooral. Kantoren waar medewerkers zich thuis voelen en bezoekers meteen de weg weten. Viaducten waarover schoolgaande kinderen veilig en comfortabel kunnen fietsen. Gebouwen die overdag het daglicht genereus naar binnen laten en ’s avonds als verlichte bakens hun omgeving aanstralen. Architectuur moet vooral licht zijn.